Ska kaffet drickas i muggar av porslin, papper eller plast?

Den gamla diskussionen lär väl aldrig bli riktigt färdig och livscykelananlyser kan man rikta med sina systemgränser och andra avgränsningar så man får det resultat man vill. Rätt använd diskmaskin med porslinsmuggar är säkert bra men vilken engångsval fungerar bäst? Just nu letar jag rapporter kring vilket val av muggar som är det mest miljöanpassade. Även tips på miljöanpassde lösningar som fungerar i praktiken mottages tacksamt. Känner du till rapporter/studier inom området får du gärna tipsa mig. Bra ledtrådar belönas med en kopp kaffe nästa gång du är i Lund 🙂

Svensk kaffeinformation, FAQ

/Annika Balgård

2 svar till “Ska kaffet drickas i muggar av porslin, papper eller plast?

 1. Robert Howe

  Det finns komposterabara engångsartiklar http://www.huhtamaki.com/Websites.nsf/index/Webpage35AF1?open&site=com. Har ingen LCA data men det låter bra tycker jag. Jag är ute efter jämförelser mellan porslinsmugg kontra papper/plast, finns det någon LCA eller motsvarande jämförelse hade jag blivit glad. Någon som har ett tips?

  /Robert Howe

  Gilla

 2. Intressant alterntiv men för att det ska bli riktigt bra krävs sen att man har en hantering där de faktiskt lämnas till kompostering/rötning och inte bara att möjligheten finns.
  /Annika Balgård

  Gilla