Ät mer sill!

Läste för inte så länge sedan att algblomningen i Östersjön hänger ihop med torskfisket. Så här skulle det hänga ihop. Vi fiskar för mycket torsk. Torsken äter sill. Lite torsk betyder mer sill. Sillen käkar djurplankton och djurplankton äter växtplankton. Mycket sill, lite djurplankton, mer växtplankton, växtplankton blommar, vattnet ser ut som en spya, segelsemestern förstörd.

Det hela påminner om min fiendes fiende är min vän. Logiken lär tillämpas i konflikter i mellanöstern. Resultaten är väl inte enbart positiva, kan man säga. Trots detta har jag för egen del tagit till mig idéerna som en fantastiskt ursäkt att äta mera sill.

Det är ju helt OK för de lite yngre att kämpa för miljön och fred och sådant, men när man har passerat 40 gäller att ta tag i den alla kategorier svåraste projektet, platt mage. Här kommer sillen in. Det är min nya GI-frukost. Två kokta ägg och två sorters sill plus en rejäl hemmagjord latte så är jag igång.

Nu kanske du tänker att det inte känns skitviktigt att veta vad just jag käkar till frulle. Fine. Då vill jag bara meddela att JAG HAR GÅTT NER 5 KILO.

Aha, du läste vidare ja. Fortsätt med det. Med ojämna mellanrum tänkte jag nämligen återkomma till frågan hur man kan rädda världen, äta gott och gå ner i vikt.

/Thomas

Läs mer:

Ett svar till “Ät mer sill!

  1. Ping: Ät mindre kött « TEM-funderingar