Ät mindre kött

Min kollega Thomas skrev för några dagar sedan här på vår blogg, ät mer sill, och sillen ska tydligen vara en av få fiskar som är ok att äta både ur ett miljö- och ett klimatperspektiv (innehåller förvisso lite dioxiner, men vadå…). Kött är dock inte lika bra.

Totalt går 80 procent av all jordbruksmark globalt – åker och bete – till kött- och mjölkproduktion. Men kött och mjölk utgör bara 15 procent av den sammanlagda matkonsumtionen, säger Stefan Wirsenius, som forskar om konkurrensen om jordbruksmark vid Chalmers i Göteborg. /SvD

Att köttproduktion tog stora resurser i anspråk visste jag, men att det tog så stora arealer i anspråk och samtidigt ger tillbaka så lite var faktiskt en överraskning. Så det blir till att dra ner på grillningen i sommar, men sillen till midsommar får jag förhoppningsvis behålla än så länge.

Läs mer:

/Daniel Eriksson

Kommentarer inaktiverade.