Många bilnyheter

Den senaste tiden har det kommit många miljöbilsnyheter. Maud Olofsson tillkännager idag på DN Debatt att Sverige och USA gemensamt ska ta fram en plug in-hybrid. Amerikanarna ska stå för laddstationen och Volvo för bilen. Maud är i Almedalen denna vecka tillsammans med alla andra partiledare och då passar Toyota på att visa upp sin nya plug in-hybrid som redan finns som prototyp och serieproduktionen väntas starta inom två år. Samtidigt som Toyotas plug in-hybrid kommer i seriproduktion 2010 kommer även Mercedes A-klasse att släppas som el-hybrid. Volvo i sin tur har annonserat att V50, S40 och C30 i höst kommer med snålmotorer med utsläpp under 120 gram CO2/km, vilket innebär att de klarar miljöbilsdefinitionen. Även Ferrari siktar på att bli miljövänligare och ska minska koldioxidutsläppen från sina sportbilar med 40 % till 2012, undrar om det räcker för att komma under 120 gram koldioxid per km…

Läs mer:

2 svar till “Många bilnyheter

 1. Hemma hos oss dricker vi smaksatt bubbelvatten när det skall vara lite ”lyxigare”, alltså istället för cider o dyl, aldrig istället för kranvatten. Jag tycker nog att det är att byta åt rätt håll s a s oavsett undersökningar.

  Gilla

 2. Bättre utbyggt energi- och tranportväsen (spinn-off) bla järnväg – och buss och ev annat (tex flyg och svävare, luftfarkoster etc)

  Nord pool

  Kraft därifrån

  Solcell (tom fönster) energi (10% men dyrt) och värme (20% och billigt).
  Fjärrvärme och saltkraft till vågkraft kanske och möjliga energiformer (fram till fusion någon gång)
  Energilag = jfr i underversum (högre civilisation)= från människor (inrikta sig på rätt saker och energi = frigöra) till energieffektivitet (husfrågan och tex s politik = klimatskatt och energieffektivisering).

  Gilla