Roligt med en nypa salt

Lyssna och titta på ICA:s nya reklam för eco-produkterna. Tar man det med en nya salt så kan man skratta gott.

Se Sebastians ekologiska bildspel här 

 

/Iris Rehnström

2 svar till “Roligt med en nypa salt

 1. Naturlig mat är bättre!

  Det pågår en debatt om att svenskt vete blir allt sämre http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1802837.svd.
  Det är sämre mineralinnehåll i svenskt vete nu än det var på 60-talet. Utvecklingen är förstålig, för livsmedelsindustrin har under lång tid huvudsakligen satsat på att öka produktionen, i kg räknat. Man vill ha fram maximal volym, till så låg kostnad som möjligt. Maximal volym har en koppling till ett växande antal kalorier. Låg kostnad har en koppling till liten variation och i synnerhet på längre sikt till mindre och mindre varierat mineralinnehåll.
  Ur ett systemperspektiv ser det ut som om livsmedelsindustrin jobbar på att göra oss så feta som möjligt. Lågt innehåll av mineraler och spårämnen, liten tillgång till reparationsmaterial för kroppens celler, gör att vi måste äta mer innan kroppen blir nöjd och signalerar med mättnadskänsla. Systemeffekten av effektiviseringarna är att livsmedelsbranschen maximerar mängden kalorier per mättnadskänsla.

  Det ser ut som om Maten blir sämre, ju mer livsmedelproduktionen effektiviseras.
  Det vore bättre att äta mer naturlig mat!

  Gilla

 2. Pelle-Svanslös

  ICA vill ju bara tjäna pengar. Blir lite löjligt när alla företag helt plötsligt ska vara världsmedborgare och rädda världen från ondo. Fast det är väl i och för sig bättre de tjänar pengar på Eco-mat än annan mat…

  Gilla