Social Responsibility Day i Stockholm

Mitt senaste besök i Stockholm var en framgång, både för mig personligen och för samhällsutvecklingen. Den 19 december 2008 ägde världens första dag för socialt ansvarstagande rum i Stockholm och den var en framgång. För mig som har hållit på med sociala frågor sedan 9 år tillbaka känns det bara ……Yes, finally! En dag där organisationers möjlighet och skyldighet till socialt ansvarstagande tematiserades med hjälp av många bra föredrag (av bl. a. Kola Badejo, senior adviser UN Global Compact, Hans De Geer, professor på Handelshögskolan och Ann Heberlein, teologie doktor, författare och debattör) och livliga diskussioner.

Vidare fick man genom olika ”cases” (t. ex. presentationen av H & M:s CSR-arbete) en bra inblick i hur detta arbete kan fungera i pratiken. Slutligen presenterades arbetet med det nya ledningssystemet för socialt ansvarstagande ISO 26000 som skall vara klart senast 2010.

Evenemanget var välbesökt (drygt 300 personer) och stämningen positiv, allt i allt en lyckad dag och ett väldigt bra initiativ!

Läs mer:

/ Iris Rehnström

Ett svar till “Social Responsibility Day i Stockholm

 1. Jag håller med det var en intressant dag med många bra föreläsningar och positiv ¨stämning! Kul att träffa så många samhällsförbättrare även om utmaningen för många snarare handlar om att övertyga och argumentera för varför CSR-arbete är viktigt och att det är lönsamt ( för den som inte delar den uppfattningen.

  SIND är en ny arena för dialog och samarbete mellan forskning, beslutsfattare från finans- och försäkringsbranschen och myndigheter. CSR är ett av våra huvudområden. Gå gärna in och titta på http://www.sind.nu

  Jag kommer att hålla TEM under uppsikt!

  Mvh/
  redaktör sind.nu

  Gilla