Dåligt klimatsamvete och konsumtion som frälsning från finanskrisen

Läste nyligen att Nio av tio svenskar anser sig vara klimatmedvetna, varannan kan få dåligt samvete när han eller hon gör något som kan påverka klimatet negativt och fler än åtta av tio har gjort något i sitt vardagsliv för att minska sin klimatpåverkan.

Tycker att det är bra att så pass många är medvetna om allvaret i situationen. Fast det vore ännu bättre om vi hade ett allmänt miljösamvete istället, klimat är bara en del av det som är viktigt att komma till rätta med.

Hörde just på nyheterna att vi nu är inne i en recession. Tillväxten är negativ och allt går åt pipan. Hå hå ja ja. Och lösningen på hela detta problem skulle enligt statsministern vara att vi inte fegar ur, inte grips av panik utan fortsätter shoppa loss som aldrig förr så att hjulen kan fortsätta att snurra…

Nu lyckades faktiskt reportern på Aktuellt hitta ett intelligent intervjuoffer, en äldre dam som tyckte att det kanske var bra att vi konsumerade mindre eftersom det nog var bra för miljön. Tur att det finns vettiga människor! För det är ju faktiskt så att vi med vår överdrivna konsumtion driver miljöförstöringen. Det måste vara möjligt att ha högkonjunktur utan att alla ska ha shopping som ett av sin större fritidsintressen.

Och imorgon är det den köpfria dagen…

Läs mer:

/Marie Pettersson

Kommentarer inaktiverade.