Ge bort en present som verkligen gör nytta

Vi på Stiftelsen TEM köper inte några julklappar till våra kunder eller samarbetspartners, vi bjuder inte heller dem på julbord och vi skickar inte några julkort. Detta är inte för att vi är snåla, möjligtvis är vi lite lata, men framförallt anser vi att pengarna kan göra en bättre nytta någon annanstans. Vi har i år skänkt pengar till Naturskyddsföreningen, Ett klick för skogen och UNICEF. En blandning av organisationer som representerar det som vi vill stå för och stödja.

Nu är det inte så att vi skänkt speciellt mycket pengar, men hade alla företag skänkt lika mycket per anställd som vi gjort hade det faktiskt blivit en hel del pengar till välgörande ändamål. Att sen organisationer i dagsläget inte kan dra av gåvor på skatten är en annan fråga som förtjänar ett eget blogginlägg.

skarmklipp1Jag vill särskilt slå ett slag för UNICEF:S gåvoshop där du kan e-handla på traditionellt sett, men det är vaccinationer, myggnät, högenergimjölk m.m. du köper och samtidigt skänker till behövande barn runt om i världen. Man kan verkligen förstå hur vilken stor skillnad relativt små summor faktiskt kan göra. Du får sen ett gåvobevis som du kan ge bort och vem blir inte glad för 200 polivaccinationer skänkta i ens namn!

Must have gifts har samma smarta shoppingsystem som UNICEF:s gåvoshop. Här kan du bland annat köpa en lama eller en höna till en behövande familj, eller varför inte mat till 70 barn för endast £ 12. Hemsidan är tyvärr på engelska och priserna i pund.

Så köp julklappar som verkligen gör skillnad, både privat och i tjänsten.

Läs mer:

/Daniel Eriksson

5 svar till “Ge bort en present som verkligen gör nytta

 1. Lisa Svensson

  Bra insiativ! Hoppas fler gör så. 🙂

  Gilla

 2. Visst kan det kännas behjärtansvärt att skänka men ska sanningen fram är den största nyttan till den som skänker i form av bättre samvete. Sen kan man inte lita på att pengarna verkligen går dit de ska. Massor försvinner i administrtion och omkostnader. Vi skänker ju dessutom redan enorma summor via skattsedeln.

  Gilla

 3. Hej
  Det är naturligtvis tråkigt när pengar avsett till välgörande ändamål hamnar på avvägar, men man får helt enkelt välja organisationer man litar på och i det här fallet så litar jag faktiskt på tex Naturskyddsföreningen och UNICEF.
  /Daniel

  Gilla

 4. Då man intresserar sig för det som är gott så medverkar man till att intresset för det goda växer.
  Om man förutsätter att alla försöker luras så bidrar man i att skapa mer misstänksamhet.
  /Reine

  Gilla

 5. Ping: Julklappar som ger livskvalitet « TEM-funderingar