Är fler än två barn oansvarigt ur miljösynpunkt?

Ja, det tycker i alla fall Jonathon Porritt, rådgivare i miljöfrågor åt den brittiska regeringen. Därför anser han att regeringen nu ska avsätta resurser till utökad familjeplanering, aborter m.m.

–Jag ber inte om ursäkt för att jag ber människor att ta ansvar för hela det avtryck man gör på jorden, hur man väljer att avla barn och hur många barn de tycker är lämpligt.
– Jag tror att vi kommer att arbeta oss fram till en ståndpunkt som säger att det är oansvarigt att skaffa mer än två barn.

Jonathon Porritt i Daily Mail

Och visst har han rätt, ju fler vi blir desto mer resurser krävs vilket tär på miljön. Skulle alla på jorden leva som vi i västvärlden gör idag skulle det behövas tre jordklot för att tillfredställa våra behov av mat, energi, råvaror m.m. Det finns ju en reell anledning till att kineserna i många fall bara tillåter familjer med ett barn…

Nu kan man undra hur han kommit fram till att just två barn är det optimala antalet. Varför inte ett, eller helst inga alls? Och kanske skulle man som incitamnet få en premie av staten om man väljer att snörpa sig, eller avstår från att skaffa barn fram till en viss ålder.

Ska kanske tillägga att jag själv snart har två miljöovänliga små busfrön…

Läs mer:

/Marie Pettersson

Kommentarer inaktiverade.