Kvinnor mer klimatsmarta än män

Nu är det fastställt, kvinnor är inte bara bättre i skolan och bättre bakom ratten än män, vi kvinnor är även mer benägna att själva göra förändringar för att minska utsläppen av växthusgaser. Vi är helt enkelt mer klimatsmarta!

Enligt en rapport från naturvårdsverket kan sju av tio kvinnor, 69 procent, tänka sig att äta mindre kött för att bromsa klimatförändringen. Bland männen är motsvarande andel endast 45 procent. Kvinnor är också mer benägna att minska sitt eget bilåkande och åka mer kollektivt för att minska utsläppen av växthusgaser.

Vad som är lite trist är att kvinnor känner större ansvar för sin klimatpåverkan än vad männen gör trots att männen har en mer klimatpåverkande livsstil med mera bilkörning m.m. Var stolta över ert ansvarstagande tjejer och försök få männen i er närhet att minska på konsumtionen av biffar och bilåkande!

Läs mer:

/Marie Pettersson

3 svar till “Kvinnor mer klimatsmarta än män

 1. För det första har jag arbetat på ARS researh med telefonintervjuer , blir inte alltid ett seriöst resultat. Den kvantitativa urvalsundersökningen kanske fungerar bättre än en kvalitativ dock är inte telefonintervjuer ett representativt urval för hela Sveriges befolkning. Alla har inte samma chans att bli utvalda, dessa siffror går inte att generalisera. Siffrorna är säkert rätt, även om jag tvivlar på att människor la ner tid på o lyssna på frågorna ordentligt, men siffrorna gäller endast de kvinnor och män som svarade på undersökningen. Populationen i detta fallet är inte en ”miniatyr” av Sverige.

  Annars var det ett roligt inlägg =) Synd bara att just denna studie inte visar om det är sant eller ej…

  Gilla

 2. Måste erkänna att jag inte tittat på hur undersökningen exakt gått till. Det är självklart viktigt att personurvalet görs på en vetenskaplig grund. Dessutom är det mycket viktigt hur frågorna ställs för att man ska kunna dra riktiga slutsatser av en undersökning.

  Gilla

 3. Inte så lätt alltid, o antagligen bara jag som har läst alldeles för mycket om forskning,så jag har la blivit lite gnällig =P

  Gilla