Konferens om grön upphandling

Att ställa miljökrav vid offentlig upphandling är en sak, men att sedan se till att leverantören verkligen lever upp till det man kommit överens om är en annan. Det och mycket annat diskuterades på dagens konferens om grön upphandling som gick av stapeln i Stockholm idag. Konferensen arrangerades av Miljöstyrningsrådet och tidningen Miljöaktuellt.

Det pratades också om trender inom EU på området grön upphandling och vart det kan leda framöver, innovationsdrivande upphandling, grön upphandling i skuggan (eller i ljuset…) av finanskrisen m.m. Värt att nämna var att det var de kvinnliga talarna som var mest intressanta att lyssna på idag (min egen personliga åsikt!), tex Åsa Domeij från Axfood, Charlotta Frenander från konkurrensverket och Anna Hillström från Kommunförbundet i Västernorrland. Med Tilde de Paula som moderator och Cookies’n’beans som stod för underhållning blev det riktig girl power på Folkets Hus.

En försenad Odell kom också på plats. Han delade ut pris; Kinnarps fick pris för utmärkt grön leverantör och Svenska Kraftnät för utmärkt grön upphandlare.

Stort mingelreportage från Grön Upphandling/Miljöaktuellt 5/3 2009

/Veronika Franzén

Kommentarer inaktiverade.