Peak Coal tidigare än väntat?

Att peak oil ligger nära i tiden är ganska många överrens om. Vissa har till och med hävdat att oljekonsumtionen är ett relativt marginellt hot mot klimatet i jämförelse med de enorma koltillgångar man antagit finns i världen. Nu hävdar dock några forskare att Peak Coal kan komma så tidigt som 2025 och att mängden kol i världen är kraftigt överdriven.

The research is based on actual coal production patterns in the world’s five greatest coal regions compared to what governments have self-reported to be their maximum extractable coal. The researchers have found that minable coal reserves have been overestimated by at least four times what is actually minable. /EcoGeek

Läs mer:

/Daniel Eriksson

/Daniel Eriksson

4 svar till “Peak Coal tidigare än väntat?

 1. Det finns enorma mängder olja och kol kvar. Och vi kommer tyvärr fortsätta gräva upp det så länge det finns någon någonstans som tjänar på det!

  Gilla

 2. Då får vi väl göra det lönsamt att att inte gräva upp fossila bränslen!

  Gilla

 3. Jag ser det som mer realistiskt att istället fokusera på att rena all fossilteknik. Dvs utveckla filtertekniken.

  Jag kommer själv arbeta med min framtida master inom geologi på Carbon Capture and Storage-teknik (bergrundsdelen då för min del, inte ingenjörsbiten).

  Gilla

 4. Har ingen större kunskap i frågan, men end-of-pipe lösningar har väl historiskt sett inte varit så lyckosamma. Men kan det fungera på ett säkert sätt så visst, Carbon Capture Storage kanske är nåt?
  http://en.wikipedia.org/wiki/Carbon_capture_and_storage

  Gilla