Inför biltullar i Malmö

I Malmös miljöredovisning för 2008 kan man läsa att utsläppen i Malmö i genomsnitt förkortar Malmöbors livstid med 1 år. Vi är vana om att läsa och kanske själv uppleva hur många storstäder i världen lider av bilavgaser och andra utsläpp. Att problemen även finns på nära håll är lätt att glömma bort. Själv bor jag i Malmö och tycker trafiksituationen är fruktansvärd.

Lars Nerpin är projektchef och en av författarna till redovisningen.
– Jag kan inte se en minskning av bilarna om man inte påtagligt försvårar för dessa att ta sig fram, säger han till Sydsvenska Dagbladet. /Miljöaktuellt

Det finns mycket att göra och jag skulle gärna se biltullar in till Malmö. Är det rättvist att Malmö ska sponsra kommunerna runt omkring med arbete samtidigt som inpendlingen orsakar miljö & hälsoproblem för oss som bor i Malmö? Kan biltullar, trängselskatt, eller vad man nu vill kalla det, i kombination med bättre pendlingsmöjligheter kollektivt minska på trycket i Malmö så väger det definitivt upp nackdelarna. Dessutom minskar vi, förutom de lokala miljö- och hälsoproblemen, Malmös klimatpåverkan. Bara fördelar både lokalt och globalt med andra ord.

Läs mer:

/Daniel Eriksson

Kommentarer inaktiverade.