Möte Reinfeldt – Obama, man flaggar för att ett nytt klimatavtal inte kommer till stånd i december

Reinfeldt och Obama träffades häromdagen och diskuterade bland annat klimat. Som det ser ut blev Reinfeldt klappad på axeln och gratulerad till ett bra ledarskap av Obama men vad har man kommit fram till ang. USA:s roll i det nya klimatavtalet? Efter mötet flaggade Obama för att klimatavtalet antagligen  inte kommer på plats i december i Köpenhamn.

Skall USA sinka resten av världen på grund av innerpolitiska problem som sjukvårdsreformen? Alla andra länderna måste också kommer tillrätta med sjukvårdsproblematiken utan att kunna använda sig av denna som förevändning för att inte göra bindande klimatåtaganden.

Stackars Reinfeldt, att bli gratulerad till ett bra ledarskap men avspisad i sakfrågan  kan inte kännas jätteroligt. Men ännu mer synd är det om resten av världen som kommer att drabbas av klimatuppvärmningens fulla kraft om inte någonting görs NU!

Som vi ser hjälper det inte att dela ut nobelpris till höger och vänster och förväntar sig sedan att detta sätter fart på en  klimattrög supermakt. Frågan är hur och vem som kan få USA att göra bindande klimatåtaganden?  Klimatsuperhjälte sökes!!

Läs mer: Reinfeldt och Obama pratade klimat. (Sydsvenskan)

/Iris Rehnström

Kommentarer inaktiverade.