Prio ett socialt ansvar och miljötänk, i alla fall bland svenskar!

Rekryteringsföretaget Kelly Services gjorde en internationell undersökning  som visade att varannan svensk är beredd att gå ner i lön för att jobba för ett företag som att ett samhällsansvar utöver det som lagen kräver. Dessutom säger sig 84 % av svenskarna att föredra att jobba för ett företag som tar ett tydligt socialt ansvar och miljöansvar.  Undersökningen bygger på frågor till 100 000 personer i 34 länder.

Här ser man en trend i medvetenhet som är här för att stanna. Individen är mer upplyst idag än för 10 år sedan. Utvecklingen av internet och dess tillgång för allmänheten har lett till en otrolig informationsspridning med en ökad medvetenhet till följd.

För företagen är det bara att inse att de förr eller senare behöver anpassa sin affärsstrategi om de vill vara en attraktiv arbetsplats och få tillgång till kvalificerad personal. Som vi alla vet är detta en överlevnadsfråga för varje organisation, så det gäller att ligga i framkant. Annars finns det risk för att man står där om några år och behöver titta på när konkurrenterna lyckas rekrytera den personal som man hade behövt i den egna verksamheten.   

Läs mer: Varannan tycker socialt ansvar är viktigare än lönläge (Du & jobbet)

/Iris Rehnström

                 

 

Kommentarer inaktiverade.