TEM önskar god jul och ett gott nytt år

Det börjar dra ihop sig mot jul och vi på TEM summerar vad som hänt under 2009 och passar på att önska alla en God Jul och ett Gott Nytt år!

Det har varit ett spännande och lärorikt år på många sätt. Liksom de flesta andra har vi påverkats av den ekonomiska krisen, men faktiskt lyckts lära oss en hel del av de nya tiderna och tack vare det har vi haft ett intensivt år med många nya projekt, nya kunder och uppdrag med stor bredd. Vi har bland annat startat ett helt nytt nätverk, CSR Skåne, som fått mycket positivt gensvar, vi har nyrekryterat och arrangerat flera välbesökta och uppskattade frukostmöten vilket vi inte gjort tidigare. Dessutom har vi samarrangerat flera olika seminarier, bland annat tillsammans med Länsstyrelsen i Skåne och HutSkåne.

Också årets konsultuppdrag har haft en större bredd än tidigare, mycket tack vare att vi börjat samarbeta med flera olika partners som täcker upp inom de områden där vi själva saknar kompetens. det har inneburit att vi fått många nya kunder och att vi arbetar inom många nya områden. För att nämna några uppdrag så håller vi på att ta fram ett CSR-koncept åt boendeföretaget Partnergruppen vilket inkluderar ansvarsanalys, Code of conduct, uppföljning och strategi. Vi har även gjort miljöutredning, utbildningar, lagtjänster och miljöledning åt ett större teknikkonsultbolag, hjälpt till med miljöledningstjänster åt ett flertal företag och organisationer, arbetat med hållbarhetsredovisning och granskning mot GRI åt flera olika multinationella bolag, genomfört ett stort antal utbildningar m.m. Vi har tillsammans med Sustainable Business hub fått finansiering för projektet Sustainable Health Care som TEM projektleder. Övriga utvecklingsprojekt där vi varit drivande under året är ett biogasprojekt i Luzaka, Zambia, samt ett lövskogsprojekt som syftar till att öka affärsnyttan med lövträd.

Under året har vi, sist men inte minst, firat 25-årsjubileum, något som samlade både ”Temare” från förr, nya och gamla kontakter och vänner och andra som funnits med i TEM:s historia.

Sist men inte minst så har vi nyanställt i slutet på året och i vår får vi välbehövlig förstärkning av Elin Dalaryd som börjar den 11 januari och Hanna Savola som börjar den 1 mars.

Vi önskar alla våra kunder, samarbetspartners och andra vänner en riktigt God jul och ett Gott nytt år. Inte heller i år ger vi bort några julklappar, utan vi skänker liksom förra året pengar till Röda Korset, Unicef och Ett klick för skogen.

Julhälsningar från

Daniel, Reine, Marie, Markus, Iris, Veronika, Gunnar, Elin, Hanna, Curt, Mikael och Annika.

Kommentarer inaktiverade.