Mitt löfte på Jordens Dag 22/4

Idag är det Jordens Dag eller Earth Day som den kallas på engelska. Temadagen är initierad av den amerikanske senatorn Gaylord Nelson för att uppmärksamma världens miljöproblem och har sedan starten 1970 firats 22 april varje år.

2009 firades Jordens dag i Lund med en grön fest på S:t Hans park. Jag har sökt på internet och kan inte hitta några planerade Earth Day aktiviteter för kommande helgen. Någon som kan tipsa?

Hursomhelst, jag kan i alla fall ge ett löfte: Jag lovar att börja klimatkompensera för familjens årliga flyg till mor- och farföräldrar i Finland och Grekland. Det är inte miljövänligt att bo långt borta från familjen och pinsamt att vi inte redan börjat klimatkompensera…

Mer information:

Jordens Dag i Lund 2009

Officiell Earth Day Network hemsida

/Hanna Savola

6 svar till “Mitt löfte på Jordens Dag 22/4

 1. Earth Day är mycket stort i vissa delar av världen, i Sverige har det inte tagit fart av någon anledning. Det saknas driftiga entreprenörer som drar igång aktiviteter. I vissa städer i Asien är det enorma firanden med 100 000-tals människor som samlas i parker och liknande för att fira. Ren festivalstämning! Även Google firar Earth Day med en speciallogga för dagen, vilket visar hur stort det är.

  Gilla

 2. Detta tråkiga svar får man om man söker på Sweden på Earth Day 2010 Action Center:

  UPCOMING EVENTS (0 match your search)

  Sorry, there are no upcoming events that match your search. Please try again.

  Gilla

 3. Iris Rehnström

  Tråkigt att det inte finns några evenemang här i Sverige. Tänkte göra Earth Day till Earth kväll och skläcka efter barnen har gått och lagt sig fr. o. m. kl. 20. Lite Earth Hour inspirerat. Skall dessutom ha en kompis över för att snacka lite tjejsnack. Passar bra med levande ljus och lite gott vin. 🙂

  Gilla

 4. Vi på TEM får helt enkelt fundera ut någon aktivitet i Södra Sverige till den 22:a april 2011!

  Gilla