IBM ställer miljökrav på 28 000 underleverentörer

IBM ska ställa miljökrav på sina 28 000 största underleverantörer i 90 länder. Om de inte skärper sig inom miljöområdet kan de åka ut.

Den amerikanska it-jätten IBM riktar hårda miljökrav mot 28 000 större underleverantörer i 90 länder. Leverantörerna måste införa kontrollsystem för bland annat energiförbrukning, utsläpp av växthusgaser och för återvinningssystem. Dessutom måste leverantörerna rikta samma krav mot sina underleverantörer, dock förutsatt att det handlar om företag vars varor och tjänster utgör en betydande del av omsättningen i IBM:s globala leverantörskedja, skriver New York Times. Leverantörerna ska dessutom sätta upp miljömål där framstegen som görs ska vara offentliga. /Teknik 360

Intressant att fler och fler stora bolag ställer dessa krav, det skapar ju verkligen mer incitament åt kanske framförallt de bolag som inte har börjat arbeta med miljöfrågor eller har låga krav i de länder de verkar, samtidigt som de med fullt fungerande miljöarbete gynnas. Nu verkar inte miljökraven direkt hårda, men ändå en bra början med krav som kan skärpas.

Bra IBM! Må fler globala jättar följa efter!

Läs mer:

/Daniel Eriksson

Kommentarer inaktiverade.