Var finns alla miljö-appar till Android?

Har i snart en vecka haft min nya Android-telefon och den är fantastisk. Har hittat massor av intressanta appar på Market inom alla områden som underlättar både arbete och fritid, inklusive en WordPress-app så att jag numera kan blogga direkt från mobiltelefonen. På miljöfronten är det dock ganska skralt. Har hittat någon nyhetstjänst, några appar som mer guidar till sevärda naturområden och liknande, men inte mer.

Dock finns det en app som verkligen visar potentialen, Spillmap. Spill map bygger på Google maps och visar information om BP:s oljehaveri i Mexikanska golfen i realtid. Är du på plats kan du till och med med lokalisering via GPS få reda på hur oljeläget är just där du är. Mycket intressant applikation och det finns många områden inm miljö där liknande tjänster skull vara användbara.

Om jag får ha en önskelista på appar inför hösten så skulle jag vilja ha en sökbar app med kemikalieinformation, en sökbar app med miljölagstiftning, en app som räknar på koldioxidutsläpp från exempelvis energiförbrukning och transporter, en LCA-databas, eller varför inte en app som visar närmaste återvinningsstation. Finns massor att önska och några av de jag önskar kanske redan finns? Känner du till bra ”miljö-appar” till Android? Tipsa mig gärna!

Läs mer:

/Daniel Eriksson

10 svar till “Var finns alla miljö-appar till Android?

 1. peterpan

  Finns ju flera lokaltrafikbolag som lagt ut program. Är miljö på sätt och vis i alla fall. Skånetrafiken tex.

  Gilla

 2. Ping: Samsung Galaxy S - Video 2 - Texting, Swype and the Write & Go App | TextingNews.info

 3. Anders W

  Till iphone finns flera renodlade appar med miljö i fokus… 🙂

  Gilla

 4. Susanne Åberg

  Det finns någon app med gastankställen, i alla fall.

  Gilla

 5. Skånetrafiken har jag, funkar rätt bra. Den med gastankställen verkar klockren. Har du en länk eller vad heter den om man söker på Market? Tror mina kollegor som kör gasbil gärna vill ha den appen…

  Gilla

 6. Vi arbetar med miljöuppföljningsapplikationer för miljöchefer och miljökoordinatorer. Vi har byggt en körjournal som ger återkoppling på klimatpåverkan direkt, samt att den sparar din data på en server där du kan skriva ut din reseräkning.

  Systemet kan samla all klimatdata om bolagets transporter, men desvärre kan vi inte lägga upp det på någon app-store idagens läge pga. serverkopplingen.

  Vi har fler funderingar på milljöappar och tar tacksamt emot ideér eller behov av appar.

  Gilla

  • Tycker du ska ringa Avfall Sverige och göra en app åt dem med alla avfallsstationer i Sverige kopplad till Google maps. Ska bara finnas en knapp, hitta närmaste återvinningsstation och sen köranvisning. Hade behövt den appen i somras och tror den blir en hit!.

   Gilla

 7. Ping: Välgörenhetsapp till din smartphone « TEM-funderingar

 8. Ping: TEM-funderingar

 9. Ping: Miljö-appar till Android | TEM-funderingar