Inredningstips med miljöfokus

Västra Götalandsregionen har tagit fram en utmärkt katalog med miljöanpassade möbler för främst kontorsinredningar. Alla möbler i katalogen uppfyller ställda miljökrav och i  katologen finns säväl designklassiker som Lamino till funktionella moderna hyllsystem. Även om listan är framtagen för Västra Götlandsregionen så går det utmärkt att beställa från de företag som listas oavsett vilken organisation du än arbetar i (om du inte omfattas av LOU och har andra ramavtal förstås). Många av möblerna fungerar dessutom utmärkt även i hemmamiljö. Så ska du inreda, ta en titt i Gröna Listan och få tips på möbler med hög miljöpresanda. Senaste utgåvan är från februari 2010 och är komplett med bilder, mått och information om var du beställer.

Läs mer:

/Daniel Eriksson

5 svar till “Inredningstips med miljöfokus

 1. Hej Daniel! Miljövänliga möbler i all ära, men att ärva möblerna är nog bättre än att köpa miljövänliga, – tror jag -. – Tittar Du på – one tonne TEM funderingar igen, ser Du att jag förklarat mina texter lite bättre, – kontroversiellet – glömde jag, men kan det vara kontroversiellt att hjälpa alla till en stor gård med gratis postad och billig mat? Torild Eriksson.

  Gilla

 2. Svårt att ärva i landstinget…

  Gilla

 3. Hej Niklas! Hade vi börjat med barnbegränsning 1973, då hade inte landstinget behövt mera möbler idag. Torild Eriksson

  Gilla

 4. What? Vad har det ena med det andra att göra?

  Gilla

 5. Visst är det bäst att återanvända möbler, men om man nu inte kan göra det av olika anledningar tycker jag fortfarande att Västra Götaland har gjort ett bra jobb med Gröna Listan så att ens nyinköp har så bra miljöprestanda som möjligt.

  Gilla