Ekofrisör – jag är nog fast!

För ett tag sedan var jag för första gången hos en ekofrisör. Jag brukar slinga håret ett par gånger om året och egentligen är det konstigt att det har dröjt så länge för mig att testa en ekofrisör, men det handlar väl som vanligt om lathet. Det finns nämligen ingen i Lund, där jag bor. I Malmö finns däremot Big Hair Mama.

Det var verkligen en positiv upplevelse att gå dit! Alla som någon gång färgat håret vet nog hur starkt kemiskt det luktar och vi är nog många som undrat vad vi egentligen utsätter oss för när vi låter dessa kemikalier komma i kontakt med huden. Hos ekofrisören använder man bara naturliga färgämnen vilket innebar att man slapp den stickande lukten! Istället luktade det som när man är på spa; lavendel eller något liknande. Detta kändes väldigt mycket snällare, både mot mig själv och mot miljön.

Aluminiumfoliebitarna var utbytta mot smörpapper och jag bjöds på ekologisk saft och choklad! Sammanfattningsvis en härlig stund för en stressad småbarnsmamma tillika miljövetare. Nu kan jag nog aldrig slinga håret hos en vanlig frisör igen.

/Elin Dalaryd

Kommentarer inaktiverade.