Arbetsmarknadsdepartementet skriver om Max Hamburgerrestaurangers mångfaldsarbete

Den 9 mars 2011 kommer Pär Larshans, hållbarhetschef på Max Hamburgerrestauranger AB, att hålla ett föredrag på CSR syd – konferensen i Malmö. Hans föredrag heter ”Mångfaldsarbete – att se möjligheter i stället för hinder”. Jag vill passa på och tipsa om en relaterad intervju om Max mångfaldsarbete som Arbetsmarknadsdepartementet publicerat idag.

I intervjun berättar Lars Andersson, funktionshindrad servicevärd vid Max i Piteå, hur hans chef redan från början fokuserade på vad han kunde i stället för det han inte kunde: ”Jag själv, med min dyslexi och ADHD, tycker om att ha fasta rutiner”.

Pär Larshans berättar om Max planer för framtiden: ”Vi har hittills haft 54 övergångar från Samhall sedan vi inledde vårt samarbete. Det börjar med nio veckors anställning med lönebidrag och sedan kan det då bli fråga om övergång till en vanlig anställning. Ambitionen är att sysselsätta 200-250 personer med funktionsnedsättning (från Samhall) fram till 2014.

På CSR syd 2011 får vi höra mer intressanta detaljer om Max Hamburgerrestaurangers mångfaldsarbete och vägen dit från Pär Larshans som är ansvarig för både företagets miljöarbete och mångfaldsarbete.

Väl mött i Malmö den 9 mars 2011!

/Hanna Savola

Kommentarer inaktiverade.