Fisk och skaldjur uppmärksammas under Miljövänliga veckan

Varje höst arrangerar Naturskyddsföreningen Miljövänliga veckan. Fokus ligger på konkreta tips kring hur man kan minska sin egen miljöbelastning. Denna vecka, v. 40 är det dags igen.

Naturskyddsföreningens kretsar genomför kampanjveckan i hela landet tillsammans med nätverket Handla Miljövänligt. Under veckan gör man allt från att kontakta media, prata med kunder, ordna utställningar, föreläsa och göra butiksundersökningar.

Årets tema 2011 är Fisk och Skaldjur. Det handlar om att välja rätt i fiskdjungeln. Allmänheten ska uppmärksammas på vilken fisk man med gott samvete kan lägga i grytan och vilken som är utrotningshotad och man därför bör undvika. Vad vi konsumenter väljer spelar roll och vi kan i slutändan påverka vad som fiskas upp.

Enligt Naturskyddsföreningen så kommer alla fiskbestånd att vara utfiskade om 50 år om vi fortsätter att fiska i den takt vi gör idag. Förutom att fiska slut på våra egna bestånd köper vi i Europa även upp fiskerätter i andra delar av världen vilket förvärrar problemen. Jätteräkor och ål är två ”värstingarter” i detta sammanhang som man definitivt bör undvika.

Läs mer:

/Marie Pettersson

Kommentarer inaktiverade.