TEM:s miljönätverk inför 2012

Så här när året närmar sig sitt slut är det dags att blicka bakåt och summera året som gått, men också tillfälle att spana efter nya trender och utmaningar inför 2012. Efter att ha följt TEM:s miljönätverk under 2011 kan jag med glädje konstatera att vi genomfört flera spännande träffar, successivt ökat medlemsantalet och faktiskt utgjort en plattform i Skåne för nya idéer inom miljö och CSR.

Det är intressant att följa utvecklingen av nätverken som TEM drivit sedan många år tillbaka. Eftersom ämnen väljs av medlemmarna själva ger det oss här på kontoret en ganska bra fingervisning om vad miljö- och CSR-ansvariga ute i olika verksamheter verkligen vill diskutera. Det är inte alltid det som vi på TEM föreslår som är mest angeläget, utan det kan handla om helt andra ämnen.

Utmaningen inför 2012 blir att fortsätta arbetet med att driva miljönätverk som följer med i trender på miljöområdet, men som ändå ger utrymme för diskussion och kunskapsutbyte om jordnära och praktiskt miljöarbete. Trots dystra tillväxtprognoser för ekonomin i allmänhet tror vi på fortsatt växande nätverk. Nätverk ger kontakter och nya idéer – viktiga överlevnadsstrategier inte minst i kristider.

En konkret utmaning inför 2012 handlar om att få nätverket Österlen att växa så att bättre förutsättningar skapas för ett rikt utbyte vid träffarna. Om någon där ute i bloggosfären har tips på Österlenbaserade företag som vill komma och ”prova-på” så går det bra att maila till oss på TEM och tipsa! Nästa Österlen-träff hålls en 24:e januari 2012 kl 13 hos Rondo Plast i Ystad, Blygatan 6, med tema Kretsloppstänk. Välkomna säger vi till alla gamla och nya medlemmar!

Mer information om TEM:s miljönätverk>>>

/Veronika Franzén

Kommentarer inaktiverade.