Exponentiell teknologiutveckling = Lösta världsproblem^2 ?

Vad innebär det att en masai i mitten av Kenya idag har bättre tillgång till mobil kommunikation än president Reagan för 25 år sedan?

Vad innebär det att en chefsassistent på en rehab-klinik är bättre än hundratusentals forskare och professorer på att böja proteiner i en vetenskaplig app för mobiler?

Vad innebär det att tre miljarder nya tänkande hjärnor får tillgång till internet innan 2020?

Är du nyfiken på var jag fått dessa frågor ifrån så tycker jag att du ska se TED talket länkat nedan. Eller snarare, se det i vilket fall och säg till alla du känner att se det!!

Detta och mycket annat världsomvälvande pratar alltså Peter Diamandis om i sitt TED talk ”Abundance is our future”. Diamandis har gjort mycket och tycks ha missionen att verka för att teknologi skall lösa våra stora problem. Han har bland annat startat Singularity University tillsammans med den världskände Ray Kurzweil (känd för vidareutvecklingen av Moores lag, vilken i stort innebär att inte bara transistorer utan ett brett spektrum av teknologi utvecklas med en exponentiell takt). Universitetet skapades för att ge utbildning just i hur man förvaltar och bäst drar nytta av den exponentiella utvecklingen av teknologi för att lösa världsproblem.

Länk till appen där man böjer proteiner. Detta spel är till för att nå en bred massa av smarta människor för att designa nya typer av proteiner, vilket i sin tur  kan bidra till att motverka HIV/Aids, cancer, Alzheimers med mycket mera.

/Carl Höjman

Kommentarer inaktiverade.