Världens första mekaniska trädgård

Såg dem först på Instagram, de fantastiska bilderna på Bay South Garden i Singapore. Futuristiska jätteträd med klättrande växter och fluorescerande belysning som sträcker sig mot skyn med gångbroar mellan. Trodde först nästan inte att de var på riktigt. Otroligt spännande arkitektur, inte minst på natten då dessa superträd lyses upp av otaliga lampor. Men de är inte bara vackra att titta på utan är även byggda med miljötänkande.

Trädgården som invigdes den 29 juni i år innehåller 18 av dessa träd som är 25 till 50 meter höga. Trädens ”morfologi” påminner om riktiga träds med rör och skorstenar som transporterar gaser från en bioreaktor. Solceller driver nattbelysningen samt bioreaktorn och ser till att resten av anläggningen är koldioxidneutral. Aska från bioreaktorn används som gödning i trädgården. Inspirationen till hela skapelsen kommer bl.a. från Karri-träden i Australien.

Är själv jättesugen på att åka dit. Berikar gärna mitt Instagram-galleri med en bild på årets snyggaste hållbara projekt!

Läs mer:

/Marie Pettersson

Kommentarer inaktiverade.