Mer pengar till järnväg – en efterlängtad satsning

Förra veckan meddelade regeringen att det kommer att satsas miljarder på järnväg under kommande år. Den så kallade Ostlänken mellan Järna och Linköping ska byggas, det ska bli dubbelspår mellan Göteborg och Borås och anslagen till underhåll ska ökas med 1,7 miljarder per år.

Satsningen på underhåll är välbehövlig och efterlängtad av många. Det har varit alltför mycket trassel och förseningar på senare år. När TEM genomförde projektet FARA – företagsanpassad reseanalys – förra året, undersökte vi bland annat attityderna till att använda olika typer av färdmedel i samband med tjänsteresor i några olika organisationer. Vi kartlade också organisationernas tjänsteresor i syfte att effektivisera dem och minska kostnader och utsläpp. I studien blev det tydligt att många anställda valde flyg framför tåg för tjänsteresor till exempel mellan Malmö och Stockholm, ofta på grund av tågens opålitlighet och många förseningar.

Jag har inga siffror på hur mycket pengar som skulle behöva satsas för att bygga bort alla flaskhalsar och orsaker till förseningar, för att inte tala om snabbare tåg. Men jag antar att det är betydligt mycket mer än vad regeringen nu satsar. Dock får det väl ses som ett steg i rätt riktning. Det kommer att bli lite lättare att arbetspendla, att resa i tjänsten och för företag att transportera gods på järnväg.

Läs mer:

Sveriges Radio: Regeringen vill göra miljardsatsning på järnvägen

/Elin Dalaryd

Kommentarer inaktiverade.