CleanMed Europe – en vitamininjektion för hållbar sjukvård

Med bara två veckor kvar till CleanMed Europe stiger spänningen. Snart kommer en unik mix av folk från hela världen att sammanstråla i Malmö med det gemensamma intresset att jobba mot en hållbar sjukvård.

Efter att ha varit inblandad i planeringen av konferensen i mer än ett och ett halvt år nu, är det nästan svårt att tänka sig att det är så kort tid kvar innan det hela verkligen går av stapeln. Känner mig stolt över att vi fått ihop ett så spännande program med sessioner som spänner över de flesta områden inom hållbar sjukvård. Det kommer att handla om allt ifrån ”att engagera personalen i hållbarhetsarbetet” till hur man bygger ett så hållbart sjukhus som möjligt i framtiden. Och vi är glada över att kunna presentera både miljöminister Lena Ek och Maria Neira från WHO som två av flera huvudtalare.

Arbetet med konferensen har varit en lärorik resa där den stora utmaningen för oss på TEM varit att fungera som spindeln i nätet, uppbackade av organisationer som Region Skåne, Sustainable Business Hub och HCWH. Som i de flesta stora projekt har större och mindre hinder uppenbarat sig, men som nästan alltid så finns det en lösning på det mesta och när plan A och B havererat så är det bara att ta till den ännu kreativare plan C. Med nästan allt på plats ser jag nu fram emot en intensiv, givande vecka med massor av spännande möten med folk jag haft kontakt med under den här tiden och alla andra besökare också förstås.

Vår vision med konferensen är att den ska ge inspiration och vara en riktig vitamininjektion för hållbarhetsarbetet i vårdorganisationer över hela Europa och även andra delar av världen. När CleanMed är slut tar arbetet med att jobba mot en hållbar sjukvård i praktiken över. Hoppas vi ses på CleanMed Europe i Malmö!

/Marie Pettersson

http://www.cleanmedeurope.org

Kommentarer inaktiverade.