Tandkrämstricket

Är du en av dom som med en outtröttlig envishet klämmer på tandkrämstuben ända tills dagen då fingrarna gör ont och krämen bara räcker för underkäken? Jag är en sådan. Och nu har jag blivit upplyst. Många kanske redan vet om tricket att man kan klippa av änden på tuben och plötsligt så kan man frikostigt borsta gaddarna säkert fem dagar till. Och detta efter att man trott att det inte skulle gå att klämma ur ens en halv laddning till ur tuben. När min syster berättade detta fantastiska tricks kände jag äkta snålhetslycka och vill därför dela med mig av detta! 🙂 Eller kanske är jag bara lite efter..?

Klämmer konsumenterna ut 10% mer ur varje förpackning så sjunker ju dock försäljningen av både innehållet och dess förpackningar med lika mycket! Vill egentligen förpackningsbolagen utbilda oss i klämteknik? På en nätverksträff i TEMs Miljönätverk demonstrerades en nyutvecklad förpackning hjälper konsumenten att enkelt klämma ut 1 dl mer ur en vanlig 1-liters trögflytande yoghurt/fil. Nord-Emballage som står bakom uppfinningen demonstrerade stolt funktionen som bygger på smarta vikningar i materialet och en instruerande grafik på paketet där konsumenten ska klämma. Jag var själv skeptisk till att en hel deciliter över huvud taget skulle kunna vara kvar i ett paket efter att man hållit paketet upp-och-ned i en hel minut och sedan gjort den vanliga vikningen av förpackningens botten och försökt klämma så gott det går. Men den nya produkten uppmätte faktiskt ca 1 dl extra utklämd produkt jämfört med en ”vanlig” 1-liters förpackning.

Vissa företag ligger alltså i framkant och ger på sätt och vis oss konsumenter 10% rabatt när vi t ex köper yoghurt och fil. Och det oavsett vilken butik vi handlar i. 10% utebliven försäljning må låta avskräckande, men kan mycket väl kompenseras av att dagens och framtidens alltmer miljömedvetna konsumenter helst väljer de smarta och resurseffektiva produkterna.

/Carl Höjman

2 svar till “Tandkrämstricket

  1. Cecilia Holmgren

    Skyldig! Känns dock mkt bättre när man tänker på att snålhet ofta =miljövänlighet. Min nya rumskompis älskar att handla mat, vilket får konsekvensen att mkt slängs. Så istället för att handla själv har jag börjat laga mat på hennes rester. win win!

    Gilla