Miljöteknikexport via Sustainable Healthcare by Sweden

london2013På onsdag den 29 maj anordnas för andra året i rad ett event på Svenska ambassaden i London som syftar till att öka miljöteknikexporten mot hälso- och sjukvården och för andra året i rad är det fullbokat. Tillsammans med NGO:s i UK bjuds rätt personer in från engelska sjukvården och svenska miljöteknikbolag får möjlighet att under lättsamma former berätta om vilka möjligheter som finns inom branschen. Sverige har sedan många år ett mycket gott rykte i branschen och i Skåne har ett flertal projekt pågått för att knyta samman näringsliv, forskning och sjukhus för att ytterligare stärka området. Förutom miljöteknikpresentationer föreläser även Region Skåne, Swecare, undertecknad och Sonia Roschnic som är miljöansvarig för NHS (Engelska sjukvården). Projektet drivs av Sustainable Business Hub i Malmö som anlitar TEM för kompetens och kontakter inom området sustainable healthcare. En skillnad i år mot tidigare år är att även ett stort antal globala koncerner likväl som affärsänglar deltar som åhörare. Så intresset för området har inte bara växt, utan även breddats.

De svenska miljöteknikbolag som deltar är i år i London är Sweco, Orbital Systems, Envac, Lindinvent, Swegon och Lindab.

Den 25 juni kommer vi tillsammans med nätverket C2DS att anordna ett liknande event i Berlin. I höst planeras även event i Oslo och Köpenhamn.

I planerna ingår även att bilda ett nordeuropeiskt nätverk med samarbetspartnerna i de olika länderna.

/Daniel Eriksson

Kommentarer inaktiverade.