Bråda dagar för Sustainable Healthcare projektet

Trots stundande semestertider har projektet sustainablehealthcare.se, som Sustainable Business Hub driver och som undertecknad arbetar med, bråda dagar för att hinna ordna allt inför hösten. Intresset för svensk hållbar sjukvård och svensk miljöteknik med lösningar för sjukvården är mycket stort och intresset verkar bara öka. Nedan listas några av dem aktiviteter som planeras just nu,

Oslo Universitetssykehus 3 september

Tillsammans med våra samarbetspartners på Oslo Universitetsykehus arrangerar vi en heldag för 150 personer i Oslo den 3 september med föreläsare från både svensk och norsk sjukvård samt ett 10-tal företagspresentationer med spetslösningar för hållbar sjukvård. Om du vill delta kan du anmäla dig här: http://simplesignup.se/event/28077-sustainable-healthcare-oslo
O
m du är ett företag som vill presentera, kontakta johannes.brundin@sbhub.se eller undertecknad på daniel.eriksson@tem.se Endast ett fåtal företagsplatser finns kvar.

CleanMed Oxford

Den 17 september arrangerar samma konstellation, fast tillsammans med europeiska partners, en pre-conference på konferensen http://www.cleanmedeurope.org 2013 i Oxford. 2012 var det TEM som arrangerade CleanMed i Malmö tillsammans med bla Region Skåne och SBHub och det är fantastiskt roligt att vi även har en del i årets konferens i Oxford.

Paris och GTV i november

Förutom detta kommer vi troligtvis i november att tillsammans med C2DS  i Paris att arrangera ett liknande event vi redan gjort på ambassaderna i Berlin och London under våren. Seminarierna i London och Berlin var mycket uppskattade av både deltagarna och de företagsrepresentanter från svensk miljöteknik som deltog. Så med all sannolikhet gör vi ett andra besök i Berlin våren 2014 och ett tredje i London.

Den 4-5 november är ett så kallat GreenTech Visit (finare ord för studiebesök) planerat i Sydsverige för intresserade från hela Europa där hållbara och innovativa lösningar i sjukvården ska visas upp i praktiken.

Skandinaviskt center för hållbar sjukvård

Samtidigt planerar vi för fullt för vår skandinaviska plattform för sjukvård & miljö som är under bildande. Inledande möten med såväl nationella som regionala aktörer är gjorda och intresset är minst sagt mycket stort, inte minst från våra nordiska grannar och europeiska partners.

Avslutningsvis kan jag nämn att när jag slutade på miljösektionen på Universitetssjukhuset i Malmö för 6 år sen lovade jag att aldrig mer arbeta med sjukvård och miljö. Ett uttalande jag fått äta upp många gånger!

Trevlig sommar!

/Daniel Eriksson

Kommentarer inaktiverade.