Ny som jurist och miljöexpert på TEM

Mitt namn är Francisco Ballas och jag är ny på TEM. Jag kommer att jobba med revision, ledningssystem och lagstiftning inom hållbarhetsområdet vilket är en utmärkt möjlighet för mig att på bästa sätt använda min bakgrund som jurist och miljöspecialist. Jag har alltid strävat efter att jobba som en länk mellan organisationer och människor för att skapa möjligheter och förståelse och det är ju just detta som TEM gör – hjälper företag och andra verksamheter som strävar mot en förbättrad hållbarhetsprestanda.

Jag är född och uppvuxen i Santiago, Chile där jag studerade juristutbildningen och arbetade som advokat innan jag för snart 10 år sedan bosatte mig i Helsingborg med min fru som är från staden. I Chile, och faktiskt i hela Sydamerika, är det mycket spännande tider nu. Det pågår stora ekonomiska och sociala förändringar i regionen som speglar vad som händer i världen men med sydamerikanska nyanser. Ekonomin växer och regionen utvecklas men samtidigt är situationen fortfarande svår för många fattiga.

Jag hade länge varit intresserad av miljöfrågor och hållbarhet och satte upp som mål för mig att hitta ett sätt att använda min bakgrund inom juridik för att arbeta med aktuella miljöfrågor och utmaningar. Jag började med studier i ekologisk ekonomi i Västerås och fortsatte med studier i miljövetenskap på Malmö Högskola. De senaste åren har jag jobbat som miljö och arbetsmiljöspecialist på några internationella och svenska företag.

En sak som har blivit tydlig för mig är att våra värderingar alltid följer oss och det gör att vi ofta tolkar saker och ting på ett litet annorlunda sätt jämfört med personen vid sidan om oss. Jag tycker att detta är bra och berikande men också en utmaning. Att arbeta med miljö och juridik ger oss chansen att skapa förändring mot en mer hållbar framtid. Istället för att sucka när nya lagar och regler träder i kraft kan man se detta som en möjlighet att revidera sin organisation och hitta nya och kanske bättre lösningar.

Om du vill kontakta mig finns jag på

Mobil: 0708927305

E-post: francisco.ballas@tem.se

/Francisco Ballas

Kommentarer inaktiverade.