Att våga växa

Tillväxt Malmö och Malmö Cleantech City bjöd på ett bra frukostmöte med ämnet konsten att växa hållbart. Malmös miljödirektör Katarina Pelin pratade under temat ”Hållbar tillväxt för miljöföretag” om vad Malmö kommer Stad kan göra för företagen. Det var intressant att konstatera att det inte är tekniken i sig som kan ta oss hela vägen utan möjligheten att samarbeta mellan olika aktörer. Att skapa efterfrågan för ny teknik där det offentliga visar vägen och satsar på nya lösningar är grundläggande för mindre teknikföretag som på det viset placeras på kartan.

Från Ahrens & Partners kommer Mats Jacobson som med rubriken ” Vågar du bli en vinnare?” berättade om de viktigaste nycklarna till en framgångsrik tillväxt. Att våga växa och övervinna rädslan för misslyckande är uppenbarligen större än vad man kan tänka sig. Bland annat berättade Mats om vikten av att fokusera på en sak, en produkt, en nisch.

Det är kanske fokus som behövs för att många företag ska kunna nå och påverka fler? Även att våga bli hållbar innebär många stora beslut. Att ändra interna processer, samla in data, prata om sina risker och leverantörer är bara några utmaningar. Kanske om man bara tar en sak i taget?

/Francisco Ballas

Kommentarer inaktiverade.